Layout

Cpanel

Будьте обережні з піротехнікою!

   Святкування Нового року не проходить без традиційної ялинки, феєрверків, бенгальських вогнів, петард. Сила-силенна усіляких піротехнічних іграшок закуповується ще задовго до настання свята. І впродовж новорічних свят, і протягом зимових канікул, і ще довго потому галасливі юрби дітей безупинно кружляють вулицями з піротехнічними забавками в руках.

   Проте при купівлі таких виробів і під час безпосереднього використання не всі дорослі (а тим більше діти) знають, що не завжди якість піротехнічних засобів відповідає встановленим нормам. Головною небезпекою піротехнічних виробів побутового призначення є те, що під час їх використання з корпуса в усі боки розлітаються на дуже велику відстань вогненебезпечні речовини. А запалювальна здатність іскор і полум’я від піротехнічних виробів на багато більша, ніж у сірників і сигарет, бо температура під час горіння піротехнічного заряду перевищує 2000 0С. Тому це може спричинити не тільки пожежу, але й важкі тілесні травми.

   Від піротехнічних іграшок страждає багато дітей, найбільше тілесних ушкоджень припадає на пальці рук. Відомі також випадки вибухання петард у кишенях.

   Для запобігання такого роду травмувань не варто купувати піротехніку «з рук», у підземних переходах, електричках, на оптових базарах, без інструкції.

   В інструкції повинні вказуватись відомості щодо реквізитів виробника, гарантійного терміну і дати виготовлення чи терміну придатності виробу тощо.

   Особливу увагу слід звертати на те, щоб піротехніка не була прострочена, і не була пошкоджена цілісність корпуса.

   Шановні батьки! Будьте особливо пильними у передноворічні дні та упродовж зимових канікул. Не дозволяйте дітям:

  1. самовільно купувати будь-які піротехнічні засоби;
  2. гратись із петардами, феєрверками як із звичайними безпечними  іграшками, кидати їх під ноги;
  3. носити піротехнічні вироби в кишенях;
  4. направляти піротехніку на перехожих і тварин;
  5. використовувати петарди, ракети, феєрверки тощо при поривах вітру;
  6. наближатись до запалених піротехнічних виробів ближче, ніж на  15 метрів;
  7. використовувати піротехнічні вироби побутового призначення в оселях, на балконах, поблизу житла.

   І час від часу нагадуйте дітям про те, що шумовий ефект від вибухів піротехнічних виробів впливає на людей похилого віку та людей із захворюваннями серцево-судинної системи.

   Джерело: kyiv-oblosvita.gov.ua

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання