Layout

Cpanel

Кожен митець є представником своєї епохи, тому часто сучасному школяреві важко зрозуміти світобачення майстра слова з минулого. Саме матеріали цього відео допоможуть по – новому відкрити для себе письменника, патріота і нашого земляка Уласа Самчука.

 

Його називають « Гомером XX століття», бо саме він відкрив світові незнайому Україну. Людина без офіційного громадянства, але митець, номінований на Нобелівську премію. Хто ж він? Переглянувши відео, ви дізнаєтеся про письменника української діаспори і закоханого у Волинь митця Уласа Самчука.

 

« Володар кам’яного персня», - так називали Б. Возницького. Хто ж він – художник, колекціонер чи мистецтвознавець? Телепортрет дасть відповідь на ці питання.

 

Найавторитетнішим майстром музейної справи XXстоліття, був наш земляк Б. Возницький. У чому секрет його успіху та де черпав наснагу до роботи великий майстер і тонкий знаток мистецтва розповість відео.

 

Від природи – до людини. Такий довгий шлях вивчення корисних властивостей рослинного світу Полісся пройшли у своїх дослідженнях батько і син Носаль І.М. та Носаль М. А. Священник Михайло Носаль лікував не тільки людські душі, а й зцілював хворі тіла. Його практику фітолікування продовжив і син Іван, поширивши й доповнивши батькові дослідження. Про лікувальні властивості зеленої аптеки ви дізнаєтеся з відео.

 

Наш поліський край ховає у корінні рослин і в зелені листя, у квітковому розмаї цілу аптеку, яка нині не лише не втратила важливості, а ще активніше використовується як пацієнтами, так і лікарями. Про цілющі властивості деяких рослин нашого краю розповість відео.

 

Шумлять на вітрі вічності ліси… Минуле залишає свій слід у камяних відбитках і в пам'яті народу. Дубенська земля багата спогадами про видатних людей. Один з них – Ігор Свєшніков. Хто ж він, наш земляк? Про це дізнаєтесь із відеоматеріалів.

 

Від невеличкого с. Мирогоща, що у Дубенському районі, розлетілися у світи талановиті представники родини Шумовських. Виховані батьком – священником, усі нащадки славного роду залишилися патріотамиУкраїни, як би далеко їх не розкидала доля по материках планети. Про життєві долі відомих земляків розкажуть відео.

 

« Знаю, що душа моя буде на малій планетці 3372» - так передбачила своє майбутнє уродженка с. Верба Дубенського району Мотря Братійчук. Що ж допомогло дівчинці з села зазирнути у глибину космосу? Про це ви дізнаєтеся, переглянувши відео.

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання