Layout

Cpanel

День вишиванки 2021

   20 травня у гімназії відбулася акція   «Вишивка – код нації», присвячена Міжнародному дню вишиванки.

І хоч історія цього свята налічує всього 15 років, проте воно стало ще одним днем єдності українців та вираженням незалежності духу й самобутності нації. Адже в символах української вишивки закодовані магічні знаки, які зберігають генетичну пам’ять народу та сприяють самоусвідомленню своєї ідентичності.

   То ж у рамках акції до Дня вишиванки учні ознайомились із історією української вишивки, символікою українських орнаментів та традиційними візерунками різних регіонів України. Також діти досліджували історію вишиванок, які є родинними реліквіями. Старовинні вишиванки та розповіді про них презентували на виставці «Історія моєї вишиванки» учні Голуб Вікторія, Якута Владислав (9-А клас), Собчук Денис (5-А клас), Булгаков Микола (5-Б клас), Веремчук Наталія (7-А клас), Матюха Анастасія (7-Б клас), вчителі Грановська О.П. та Лук’янчук Ю.О.

   Тема української вишиванки була продовжена і на уроках. Зокрема, на заняттях з інформатики (вчитель Антонів Т.В.) учні створювали тематичні відеоролики, а на уроках трудового навчання (вчитель Сопронюк С.Є.) діти моделювали символічні вишиванки із паперу.

   Ну і як же обійтися в цей день без фото? Учнівські колективи класів та вчителі із задоволенням демонстрували розмаїття сучасних вишиванок на спільних світлинах. Імпровізованою тематичною фотозоною до Дня вишиванки стала рекреація 2 поверху гімназії, де розміщені учнівські творчі роботи проєкту «Україна вишивана».

 

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання