Layout

Cpanel

Що вибрати: шкільний ранець, рюкзак чи портфель?

Що вибрати шкільний ранець, рюкзак чи портфель?   Не секрет, що на правильну поставу школяра впливає не тільки поза за партою чи навчальним столом вдома, а й рюкзак або ранець. Вибираючи найбільш оптимальну модель для своєї дитини, необхідно зважити всі за і проти, адже не даремно вони мають різні назви. 

   Отже, чим же відрізняються ранець, рюкзак і портфель? Ранець має жорстку каркасну основу, що дозволяє рівномірно розподіляти навантаження по спині дитини. Шкільний ранець для першокласника – це кращий варіант з ортопедичною точки зору, адже він перешкоджає утворенню та розвитку сколіозу в ще незміцнілому хребті. Плюс, завдяки твердим стінкам, в нього дуже зручно складати підручники і зошити.
   Рюкзак, на відміну від ранця, має м'яку основу і не надає підтримку спині, тому такі моделі краще купувати дорослішим дітям. Якщо вже ви хочете вибрати для своєї дитини саме рюкзак, тоді зверніть увагу на моделі з щільною ортопедичною спинкою – вона, хоч і не надасть необхідної підтримки, зате допоможе більш рівномірно розподілити навантаження по спині.
   Портфелі можна віднести до пережитку минулого. У часи нинішніх бабусь і дідусів вони користувалися чималим попитом. Через те, що портфель має всього одну ручку і всю тяжкість дитина повинна була носити в руках, нерідко це призводило до викривлення хребта. На сьогоднішній день ортопеди не рекомендують носити портфелі дітям молодших і середніх класів.
   Також, вибираючи ту чи іншу модель для школяра молодших класів, зверніть увагу на лямки, матеріал і вагу виробу. Так, оптимальна ширина лямок повинна бути не менше 5 см, щоб вони не врізалися, також обов'язково повинна бути можливість їх регулювання по довжині. Добре, якщо рюкзак або ранець оснащений додатковим грудним або поясним ремінцем, який здатний знизити навантаження на плечі.
   Серед усього розмаїття матеріалів, як би це дивно не звучало, але віддати перевагу краще синтетичним тканинам – їх легко прати, вони практично не брудняться, погано промокають і більш довговічні в порівнянні з натуральними.
   Крім того, сучасним школярам щодня доводиться носити дуже важкі рюкзаки. Щоб полегшити загальну вагу, вибирайте полегшені моделі до 1 кг, адже додаткове навантаження вашій дитині абсолютно ні до чого.

Джерело: mama-tato.com.ua

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання