Layout

Cpanel

Обережно: грип!

   Грип – це інфекційне захворювання, що може спричинити небезпечні ускладнення: пневмонію, міокардит чи перикардит, загострення хронічних захворювань. Він розпочинається раптово й бурхливо, супроводжується лихоманкою, головними, м’язовими, суглобними болями, підвищеною температурою.

   Щоб посилити опірність організму цій хворобі, потрібно повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми та стресів, часто мити руки або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту.

   Найкращий час для проведення вакцинації проти грипу – напередодні “грипозного” сезону.
   Заразитися грипом можна через повітря або через руки після контакту із забрудненими хворою людиною предметами (торкаючись час від часу очей, рота чи носа).
   Для зменшення ймовірності контактів із хворими потрібно уникати скупчень людей, при необхідності користуватися одноразовими масками. Щоб не залишити навколо себе живих вірусів, варто регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання – як у власному помешканні, так і на роботі.
   Якщо з’явилися перші ознаки хвороби, залишайтеся вдома. Дитину із симптомами грипу ні в якому разі не ведіть до школи чи садочка, щоб не провокувати погіршення стану і не наражати на небезпеку інших людей. Лікаря викликайте додому. Ізолюйте хворого – виділіть йому окрему кімнату й посуд, користуйтеся марлевими масками, одноразовими паперовими серветками та рушниками (після миття рук, при нежиті, щоб прикрити обличчя під час кашлю).
   Слід знати, що антибіотики не створюють жодної протидії вірусам, оскільки призначені тільки для боротьби з бактеріальними інфекціями. Їх безконтрольне вживання лише ускладнить лікування інших хвороб у майбутньому. Антибіотики можуть призначатися лікарем тільки для боротьби з ускладненнями грипу – пневмонією, бронхітом тощо.
Не лікують грип гомеопатичні препарати – у всьому світі їх ефективність не доведена. Немає доказів ефективності проти грипу імуностимуляторів та імуномодуляторів, за певних умов вони можуть навіть завдати шкоди організму. Лікування винятково народними засобами також неефективне і небезпечне, оскільки трав’яні відвари, чаї та настоянки на вірус грипу не діють. Однак за умов правильного використання та без зловживань народні засоби можуть застосовуватися для пом’якшення симптомів грипу.

За матеріалами сайту: zorya.poltava.ua

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання