Layout

Cpanel

Рядки, обпалені війною

   Український народ споконвіку славиться поетичною творчістю.

   Війна в Україні спонукає багатьох українців передавати свій біль від втрат і розлук, віру і любов до Батьківщини римованими рядками. Вірші наших земляків Любові Пшеничної, Сергія Рачинця, щемливі та глибокі, назавжди закарбуються в пам’яті і не дозволять забути про страшну і жорстоку війну.

Україна – єдина країна

   Україна – земля славного незабутнього минулого, якою можна пишатися. На цій землі упродовж віків формувалася нація з гордим ім’ям – українці, які боронили свою територію від ворожих зазіхань. Звідусіль йшли на родючу українську землю численні завойовники, щоб стати володарями щедрої землі. Проте всі їхні спроби виявлялися марними. Не міг допустити волелюбний народ, щоб його країна ставала перед кимось на коліна, була годувальницею нахабних поневолювачів.

   В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який проходить під гаслом «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!», у бібліотеці ліцею оформлена книжкова виставка «Моя країна – єдина Україна». Представлені на виставці книги розповідають про нелегку історію українських земель та людей, які на них проживають, про славетних українців, у долях яких – наша слава і непроста історія.

Презентація книг

Детальніше

Край над рікою Іквою

   Історія рідного краю є частинкою історії нашої України. Дні епох міста Дубна закарбовані у експонатах Державного історико-культурного заповідника, на полотнах митців, у історичних книгах.

   У бібліотеці ліцею оформлено книжкову виставку «Мій рідний край, моя земля, де маю щастя жити і творити», де представлено книги літописців, археологів, істориків, митців, фотоаматорів, які відтворили мінливість нашої минувшини, волелюбність мешканців нашого краю, їхню звитяжну боротьбу за справедливість і свободу.

   Завітайте у бібліотеку ліцею – ви будете приємно здивовані великим вибором книг про рідний край!

Додаткові джерела для поглибленого вивчення навчальних дисциплін

   У бібліотеку гімназії надійшли навчальні посібники серії «Шкільна бібліотека» для учнів 7-х класів.

   Книги розширюють матеріал підручників, допомагають учням самостійно здобути та засвоїти нову інформацію.

   Цікаві факти, дискусії, досліди, спостереження, запитання, роздуми, тести і завдання, вміщені у посібниках, відповідають віковим особливостям учнів 7 класів, розвивають пізнавальний інтерес до пошуку нових знань, відкривають нові обрії пізнання і збагачення їх світогляду.

   Презентація книг

Рекомендуємо для опрацювання

СПИСОК

творів з української літератури

для ЗНО 2021

Детальніше

Рекомендуємо для опрацювання під час літніх канікул

   У списку твори, обов’язкові для текстуального опрацювання у 5-11 класах

Детальніше

Допитливим і кмітливим! Додатковий пізнавальний матеріал для учнів 5-6 класів

   Дорогі друзі! Книжки, які ми рекомендуємо для вас — зовсім не підручники! Їх не треба читати від початку й до кінця, не треба вчити напам’ять чи виконувати все, що написано. Читайте, розглядайте, досліджуйте лише те, що вам цікаво!

Детальніше

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги

   Вітаємо юних книголюбів зі святом!

    Бажаємо, щоб ваші книжкові полиці поповнювалися цікавими книгами, а читання приносило задоволення та приємні враження!


 

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання