Layout

Cpanel

Як бути надійними батьками під час війни

   В Україні створили серію коротких анімаційних відеороликів для батьків і вчителів, де пояснюють, що таке стрес, як із ним боротися і як потурбуватися про себе, щоби стати надійною опорою для дитини. Розповідаємо, про що говорять у роликах

Як надати підтримку колезі

Для того, щоб підтримати, часто достатньо просто вислухати людину та бути поруч. Ось декілька порад як слухати для того, щоб підтримати:

Детальніше на Facebook.com

Синдром річниці

Ефект річниці відчувається, як повторне переживання того, що було колись травмуючим. Ми знов і знов на всіх рівнях можемо програвати в пам’яті і відчувати те, що відбувалося. І саме зараз в ці дні у нас може бути багато нагадувань.

Практичні поради щодо проживання "синдрому річниці" виклала на своїй сторінці у Facebook психологоиня Світлана Ройз.

Детальніше на Facebook.com

Як соціальні мережі впливають на психіку дітей та підлітків

   Дослідження британських учених виявили, що чим більше часу діти у віці 10 років проводять у соціальних мережах, тим більше погіршується їхнє психічне благополуччя в підлітковому віці від 10 до 15 років.

Детальніше

Чим зайняти учнів в укритті?

Аби час в укритті минав весело та з користю, ЮНІСЕФ у партнерстві з Освіторія та Культурна платформа Закарпаття й за підтримки Міністерство освіти і науки України розробив спеціальний порадник для вчителів з активностями для учнів та учениць. Хочете завантажити? Переходьте за посиланням — https://bit.ly/3BfrudV Збірка містить ряд активностей, які ви можете робити разом зі своїми учнями, щоб допомогти їм емоційно та фізично впоратися з перебуванням в укритті під час повітряної тривоги. Тут і перший стендап, і створення музики, і навіть «наскельні» малюнки.

Скоро до школи

"Колошкільне практичне Дитинознавство військового часу" - методичка для батьків та вчителів. Психолог Світлана Ройз структурувала те, до чого нам – батькам, вчителям, директорам шкіл зараз потрібно бути готовими. При будь-якому форматі навчання. Вона створила просту методичку з непростої теми. Про те – що може зараз проявлятись і що ми можемо робити.

Детальніше

Для чого нам потрібний стрес?

А чи задумувались ви, що порушення рівноваги створює новий етап еволюції, або Для чого нам потрібний стрес?
Вікторія Назаревич поділилась з нами своїми ідеями щодо реакції на стрес та взаємодії з ним.

Детальніше

Як працювати з дітьми-переселенцями

Поради педагогам, як працювати з дітьми-переселенцями

Детальніше

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання