Layout

Cpanel

Як подолати стрес перебуваючи в укритті

Є кілька речей, яких варто навчитися, щоб краще справлятись із стресом, ховаючись в укритті.

Детальніше

Як випускникам впоратися з хвилюванням перед тестуванням

Тривожитися перед виступами, іспитами, тестами – це більш ніж нормально. Будь-яка емоція – знак того, що ми тестуємо реальність та реагуємо на неї. Тривога говорить нам про те, що нам бракує інформації про майбутнє. Нам потрібно не намагатися позбутися тривоги, а зробити її такою, щоби не заважала діяти. Тривоги зовсім не можна позбавлятися – завдяки їй ми можемо передбачити та підготуватися до важливого.

Як допомогти школярам психологічно підготуватися до олімпіад та конкурсів

   Жовтень та листопад – насичений олімпіадний період. Саме в цей час розпочинаються шкільні та районні етапи предметних олімпіад, науково-дослідчих конкурсів МАН та інших інтелектуальних змагань.

Детальніше на Vseosvita.ua

Дихайте глибше - у вас контрольна!

   За вікном – травень, період підведення підсумків навчального року, час, коли всі школярі традиційно пишуть контрольні роботи, державну підсумкову атестацію та готуються до ЗНО. І хоча ці заходи мають на меті лише перевірку отриманих школярами знань, для багатьох здобувачів освіти та їх батьків вони стають ще й справжнім психологічним випробуванням. Особливо гостро це відчувається у цьому році.

Детальніше

Кінезіологія на допомогу навчанню

   Навчатися зараз досить складно, про це говорить багато учнів. Але, коли є проблема, то завжди знайдеться можливість її вирішення. Такою можливістю полегшити, а отже, і поліпшити процес навчання є здоров`язберігаюча технологія - кінезіологія . Це унікальна наука, що вивчає м'язові рухи у будь яких проявах.

Детальніше

Корисні підказки: як правильно планувати час під час карантину

  Карантин — річ, звичайно, несподівана. Але цей час дистанційного навчання можна використати не тільки для захисту здоров'я, а ще й для тренування навички планування справ.

Детальніше

Дихальні техніки для подолання хвилювання, тривоги, страху

Пропонуємо для перегляду відео від Національної психологічної асоціації

Корисні фізкультхвилинки для покращення мозкової діяльності

   Про позитивний вплив фізичного навантаження на наші когнітивні функції написано чимало. Утім, чи знали ви, що фізичне навантаження впливає на здатність до навчання одночасно у трьох напрямках?

Детальніше на сайті освітнього проекту "На Урок"

Кілька способів подолання стресу та тривожності

   Є багато засобів, які дають змогу досягти внутрішньої рівноваги, не відчувати дискомфорту, не переживати стресових ситуацій, треба лише почати працювати над собою. 

Детальніше

Як готувати домашні завдання

       Рекомендації психолога учням

Детальніше

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання