Layout

Cpanel

Як надати підтримку колезі

Для того, щоб підтримати, часто достатньо просто вислухати людину та бути поруч. Ось декілька порад як слухати для того, щоб підтримати:

Детальніше на Facebook.com

Синдром річниці

Ефект річниці відчувається, як повторне переживання того, що було колись травмуючим. Ми знов і знов на всіх рівнях можемо програвати в пам’яті і відчувати те, що відбувалося. І саме зараз в ці дні у нас може бути багато нагадувань.

Практичні поради щодо проживання "синдрому річниці" виклала на своїй сторінці у Facebook психологоиня Світлана Ройз.

Детальніше на Facebook.com

Як соціальні мережі впливають на психіку дітей та підлітків

   Дослідження британських учених виявили, що чим більше часу діти у віці 10 років проводять у соціальних мережах, тим більше погіршується їхнє психічне благополуччя в підлітковому віці від 10 до 15 років.

Детальніше

Чим зайняти учнів в укритті?

Аби час в укритті минав весело та з користю, ЮНІСЕФ у партнерстві з Освіторія та Культурна платформа Закарпаття й за підтримки Міністерство освіти і науки України розробив спеціальний порадник для вчителів з активностями для учнів та учениць. Хочете завантажити? Переходьте за посиланням — https://bit.ly/3BfrudV Збірка містить ряд активностей, які ви можете робити разом зі своїми учнями, щоб допомогти їм емоційно та фізично впоратися з перебуванням в укритті під час повітряної тривоги. Тут і перший стендап, і створення музики, і навіть «наскельні» малюнки.

Скоро до школи

"Колошкільне практичне Дитинознавство військового часу" - методичка для батьків та вчителів. Психолог Світлана Ройз структурувала те, до чого нам – батькам, вчителям, директорам шкіл зараз потрібно бути готовими. При будь-якому форматі навчання. Вона створила просту методичку з непростої теми. Про те – що може зараз проявлятись і що ми можемо робити.

Детальніше

Для чого нам потрібний стрес?

А чи задумувались ви, що порушення рівноваги створює новий етап еволюції, або Для чого нам потрібний стрес?
Вікторія Назаревич поділилась з нами своїми ідеями щодо реакції на стрес та взаємодії з ним.

Детальніше

Як працювати з дітьми-переселенцями

Поради педагогам, як працювати з дітьми-переселенцями

Детальніше

Формуємо толерантність до невизначеності

Як подолати невизначеність? Чи взагалі це можливо в таких умовах? Жахлива реальність привела нас до психологічної невизначеності та дала нові дози вакцини до неї. Зараз складно спрогнозувати плани та події майбутнього, а в деяких випадках неможливо. Якщо акцентуватися на питаннях, які поки що не мають відповіді, наш мозок майже автоматично зберігає наші емоційні реакції. Не розуміння викликає автоматичну тривогу, ненависть, злість, відчай. Такий собі регрес в емоціях. Як результат - виснаження.

Детальніше

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання