Layout

Cpanel

14 нестандартних способів заспокоїти нерви

1. Гребінець

Протягом робочого дня, проведеного перед монітором, мімічна мускулатура так напружується, що голова стає важкою і починає хворіти. Один зі способів уникнути стресу – розчісування волосся протягом 10-15 хвилин. Ця процедура допомагає "розігнати" кров і розслабити м'язи.

 2. З'їсти морозиво

Смачна їжа – ефективний антистресовий допінг. Зберегти гарний настрій, зняти стрес допомагає жирна риба, в якій містяться кислоти омега-3, дуже корисні для нервової системи. Якщо не любите рибу, з'їж морозиво або банан. Ці продукти діють не гірше антидепресантів.

3. Масаж

Щоб зберегти енергію, масажуйте за 30 секунд точки, що знаходяться під носом, між бровами, під нижньою губою і в центрі долоні.

4. Потерти долоні

Ще один простий спосіб скинути нервове напруження і уникнути стресу. Потрібно щосили потерти долоні одна об одну, поки вони не стануть гарячими. Також корисно гарненько розтерти вуха. Так ви зможете підбадьоритися і зосередитися на роботі.

5. Змити конфлікти і стреси

Справитися з емоційним негативом допомагає 15-хвилинний душ. Встаньте під теплі струмені води, щоб вони масажували голову і плечі. Незабаром ви відчуєте, як вода забирає з собою все непотрібне.

6. 27 предметів

Східні практики вчать: «Хочете позбутися смутку, пересуньте 27 предметів в будинку». Вважається, що це звільняє простір для енергії, яка зможе безперешкодно ковзати в правильному напрямку. Спробуйте даний метод і самі переконайтеся, що він допомагає мозку переключитися, відволіктися від проблем і відпочити.

7. Сходи

Влаштуйте 30-секундну пробіжку вгору і вниз – це вправа посилить приплив кисню до каїмчатої частин мозку, відповідальної за управління емоційним стресом.

8. Фарби

Психологи виявили, що розфарбовування картинок протягом двох-трьох хвилин в періоди підвищеного стресу у п'ять разів збільшує ймовірність завершення роботи в термін. Тобто ви зможете не лише пережити стрес, але і, можливо, створити якийсь шедевр.

9. Чай з гібіскусом

При накопиченні радикалів людина відчуває почуття тривоги і панічний стан, характерні для стресу. Гібіскус на дає радикалам концентруватися, як би розріджує їх і таким чином допомагає зняти стрес, не роблячи вас млявими.

10. Помахи руками

У багатьох людей стрес виражається в тому, що затискаються, втрачають еластичність м'язи плечового пояса, шиї і попереково-крижового відділу хребта – звідси і головні болі і болі в спині. Хорошу допомогу в цьому випадку можуть зробити масаж або плавання. Вдома і на роботі можна виконувати нескладні вправи на розслаблення: потрібно обертати руками, згинати їх в різні боки, а ще робити махи ногами.

11. Прибирання

Розкладання речей по місцях допомагає впорядкувати думки, зосередитися. Крім того, акуратний вигляд полиць, ящиків, шаф дає своєрідний психологічний ефект – зовнішній порядок і організованість людина несвідомо переносить на власну життя.

12. Хвилина на роздуми

Знайдіть можливість залишитися вдома одному, щоб впорядкувати думки. Увімкніть улюблену музику, дістаньте з холодильника улюблене ласощі, влаштуйтеся в улюбленому кріслі. Подумайте, чого б вам хотілося більше всього, і запишіть бажання на папері. Вид чіткого плану допоможе визначитися з подальшими діями.

13. Ароматерапія

Запахи сильно пов'язані з емоційною пам'яттю. Тому дуже корисно мати під рукою аромат, що асоціюється з пережитими хвилинами сильного щастя, захвату, блаженства. Вдихайте його частіше, це допоможе зберегти гарний настрій.

14. Танці

Обов'язково танцюйте! Не важливо де — в танцювальному гуртку, студії, вдома. Ритмічні рухи під музику добре допомагають зняти стрес. До того ж, танці сприймаються як розвага, на відміну від тих же тренувань у фітнес-клубі.

Рекомендації підготовлено Міжнародною Психологічною Асоціацією Проективних Методик

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання