Layout

Cpanel

Як правильно обрати якісний шкільний ранець

   Всім зрозуміло, що ранець – це не тільки сумка за плечима дитини, а ще й її здоров’я. Адже тягати на тендітних плечах підручники вагою більше за 2 кілограми – прямий шлях до ортопеда та хірурга. Для того, щоб уникнути візитів до лікарів, Левко пропонує озброїтися кількома важливими порадами щодо вибору шкільного ранцю.

   Запам’ятайте, що за загальноєвропейськими вимогами маса порожнього ранця не повинна перевищувати одного кілограму! А вага ранця з усім вмістом (підручниками, пеналом, сніданком тощо) повинна становити не більше десяти відсотків від ваги дитини! Якщо брати за приклад учнів молодших класів, це приблизно 2-3 кілограми. Також, відповідно до європейських та вітчизняних вимог, у шкільних ранцях повинні використовуватися деталі з матеріалів контрастних кольорів, оздоблювальні деталі та фурнітура з елементами, що відбивають світло. За дослідженнями, найпомітніші кольори матеріалів – це жовтий та помаранчевий. Тому для безпеки дитини на пішохідному переході, намагайтеся купувати ранці саме таких кольорів, аби дитина була більш помітною водіям.

   Окрім ваги, кольорів та фурнітури, підчас примірки ранцю на дитину, зверніть увагу на ще 4 характеристики:

-         Ширина ранця має бути приблизно такою ж, як і ширина плечей дитини.

-         Верхній край ранця і плечі дитини повинні бути на одній висоті.

-         Нижній край ранця повинен розташовуватися на рівні попереку.

-         І останнє – ранець повинен щільно прилягати до спини дитини.

   Ці параметри важливі для правильної осанки дитини та оптимального навантаження на хребет.

   Однак, враховуючи всі вищезгадані показники якості шкільного ранця (або рюкзаку), не забувайте про психологічний аспект дитини – ранець має їй подобатися! Якщо ви будете наполягати, щоб синочок погодився на ранець із дівчачим малюнком – самі розумієте, з чим ви гратиметеся. До того ж не всі тематики малюнків, навіть якщо вони підібрані відповідно статі дитини, можуть сподобатися вашому сину чи донечці. Дитяча мода – це майже окрема наука. Комусь з дівчат подобаються Феї Вінкс, а комусь ляльки Барбі. Комусь із хлопчиків подобаються герої мультфільму «Мадагаскар» чи «Тачки», а комусь Спайдермен чи Бетмен. Обов’язково порадьтеся з дитиною – що їй більше до вподоби, перед тим, як купувати ранець. Дитині має бути не просто комфортно – їй має бути приємно носити його за плечима.

Джерело: levko.info

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання