Layout

Cpanel

Свято до Дня писемності та української мови

   10 листопада 2015 року у читальному залі бібліотеки  відбулося свято, присвячене Дню української  писемності та мови «Рідна мова – чиста, як роса». На зустріч з десятикласниками, яку організували працівники  Дубенської міської центральної бібліотеки та вчителі кафедри української філології, завітали митці Дубенського краю Любов і Микола Пшеничні, Галина Мосійчук.

   Презентуючи творчість письменників Дубенщини, ведучі наголосили на художньо-естетичній функції слова, що його творять поети. У ліричному виступі Любові Пшеничної  прозвучали рядки нових поезій, які ввібрали у себе спогади та переживання, героїзм учасників АТО – колишніх її вихованців. Слова віршів перелились у мелодію пісні Галини Мосійчук і відгукнулися болем у душах гімназистів.

   Розповідаючи про свою літературно-наукову діяльність, письменник Микола Пшеничний підкреслив виняткове значення мови як елементу національної самосвідомості. Саме мова увібрала в себе все найцінніше, що створив народ – силу, красу, ніжність. Тому лірична пісня про кохання у виконанні Галини Мосійчук підкреслила мелодійність нашої мови.

   Атмосфера свята була наповнена позитивними емоціями, щирими словами поваги та побажаннями творчого горіння для митців культури. Доповнили тему єднання минулого і сьогодення відвідини музею гімназії, матеріали якого надзвичайно вразили гостей.

PB110562

PB110563

Прапор україни

Актуально

Цікава інформація

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання